Försäljningsbolaget Resia AB ställde i samband med en SIFO-undersökning i höstas frågan vilken svensk kändis man helst tar med sig på en semesterresa utomlands. En programledare hamnade i topp.

Topp 10 önskat resesällskap:

1. Carina Berg

2. Lottie Knutsson

3. Filip & Fredrik

4. David Batra

5. Gina Dirawi..

Topp 10 önskat resesällskap:

1. Carina Berg

2. Lottie Knutsson

3. Filip & Fredrik

4. David Batra

5. Gina Dirawi

6. Kung Carl XVI Gustaf

7. Henrik Lundqvist

8. Carl Bildt

9. Prinsessan Madeleine

10. Jenny Strömstedt

Undersökningen genomfördes av Resia och Kantar SIFO i november 2017.

— Den kända person svenskarna helst reser utomlands tillsammans med är ingen mindre än Carina Berg. Hon knep guldmedaljen i samtliga grupper, oavsett kön, ålder, inkomst och geografisk placering. Ord som intelligent, lättsam, resvan, sympatisk och fantastisk utstrålning var några av anledningarna som angavs, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia i ett pressmeddelande.

Personer som är kända för att vara roliga och att kunna underhålla hamnar högt upp på listan över reskamrater under semestern, exempelvis Filip & Fredrik och David Batra. Huskvarnabördiga Lottie Knutsson tar hem andraplatsen i undersökningen. Även kungligheter och politiker anses vara bra resesällskap.

Det skiljde sig lite mellan kvinnor och män vilka man helst bjuder med på semesterresan. Männens nummer två är Kung Carl XVI Gustaf medan kvinnornas är Lottie Knutsson. Kvinnorna har i högre grad valt starka kvinnor medan männen i högre grad valt kungligheter, politiker och sportstjärnor.