– Det är tråkigt att vi inte lyckades få ihop det denna gången, säger initiativtagaren Blerina Nika som meddelar att sin och Sara Lundgrens idé med att visa Sveriges VM-match mot England på en storbildsskärm inte fått ihop tillräckligt med sponsorer.

I och med Törebodafestivalen är den tekniska utrustning som krävs för en sådan tillställning uthyrd och därför har man behövt leta efter leverantörer på andra håll i landet. Men kostnaderna blev för stora och initiativet läggs ned.

Men i och med den stora efterfrågan från Falköpingsborna av att visa VM på en storbildsskärm så har kommunalråd Dan Gabrielsson lovat att sätta upp en storbildsskärm i Plantis om Sverige lyckas ta sig till semifinal.

– Jag fick ett samtal från Dan Gabrielsson och han berättade att han tyckte att vi tagit ett jättebra initiativ och lovade sedan att fixa en bildskärm inför semifinalen, säger Blerina Nika som menar att om så blir fallet har hon och Sara Lundgren lovats att få vara med och ordna inför arrangemanget.

– Det hade ju varit roligt om det gick att fixa till lördagens match, men går det inte så går det inte och det är ju väldigt mycket pengar det handlar om. Men nu ser vi framåt och hoppas på att Sverige tar hem den här matchen så att vi alla kan få ta del av en riktigt härlig folkfest i semifinalen, avslutar Blerina Nika.

Annons