Nobias styrelse är ju sannolikt inga dumbommar utan utifrån deras perspektiv är detta det mest lönsamma alternativet för företaget. Åtminstone om man begränsar sig till de strikta ekonomiska kalkylerna. Politikerna och vi andra i kommunen tycker ju dock att man borde ta hänsyn till många andra värden och att det faktiskt är tidaholmarna som byggt upp och varit förutsättningen för att Marbodal är vad dom är idag. Och att det finns mycket som inte syns i kalkylerna som också kommer märkas negativt på sikt om flytten genomförs. Bland annat kommer den lojalitet som finns för företaget och varumärket raseras.

Om man jämför detta med vad socialdemokraterna med sin svans av vänsterpartister håller på med när det gäller barnomsorg och skola på landsbygden i Tidaholm slås man av likheterna.

En strikt ekonomisk kalkyl visar kanske att det är dyrare att bedriva skola där barnen finns. Att det blir billigare med stordrift i Tidaholm. Men även där missar man det där som är så svårt att få med i kalkylerna men ändå kommer visa sig ekonomiskt negativt.

Det engagemang som finns i Fröjereds olika föreningar för bygden och kommunen kommer få sig en rejäl törn. Förtroende för dom styrande i kommunen likaså. Den positiva befolkningstillväxten i Fröjered kommer vändas då skolan är en viktig del i varför så många unga familjer flyttar till Fröjered. Och därmed missar man skatteintäkter. Det är dags att sluta se på barnfamiljerna som en ekonomisk belastning utan inse att dom är viktiga för Tidaholms framtid.

Annons

För Tidaholms bästa