Plötsligt drabbas jag av hjärtproblem. Via akuten Norrmalm, ambulans till akuten Skaraborgs Sjukhus Skövde (SSS), akutbehandling där och därefter inlagd på Hjärtavd 32.

I den kedjan möts jag hela vägen av empati och proffsighet. Under 9 dygn på avdelningen kan jag inte nog berömma den vård som jag fick. Bakom all teknik med provtagningar, slangar, kanyler och dataskärmar möts man av en proffsighet, lugn och medmänsklighet som är av toppklass.

Men – jag blir också rosenrasande när jag ser hur man behandlar dessa lojala medarbetare. Jag fokuserar på sjuksköterskorna som jag betraktar som ”navet” på en avdelning.

En sjuksköterska som jag tyckte jobbade jämt berättade att i måndags jobbade jag från kl 07.00 till 22.00 (dubbelpass).

Tisdag ledig.

Onsdagen igen 07.00-22.00.

Sannolikt var avdelningen bara bemannad till 70 %. Inte undra på att personalen slits ner och har höga sjukskrivningstal.

En del i uppföljning var en magnetkameraundersökning på Sahlgrenska i Göteborg. En transportambulans, två förare och en sjuksköterska som höll mig under uppsikt. En transport på ca 7 timmar. När jag berömmer vilken fin vård jag får blir jag uppmärksammad om att samma utrustning finns på SSS.

Den kunde inte användas pga att det saknas personal.

Vilket resursslöseri och åter ett bevis på att Landstinget inte kan rekrytera eller behålla sin personal.

Adderar man sedan information från lokaltidningar så har man faktiskt rätt att bli rosenrasande.

Annons

Relaterat: Ansträngt läge på Skaraborgs sjukhus
Relaterat: Läkare varnar för akut kris på sjukhuset

Lene Lorentzen, Vårdförbundet är ofta i media och strider för att få bättre villkor för sjuksköterskorna. Det verkar som hon bemöts av tystnad från ansvariga på SSS.

”Det är inte brist på sjuksköterskor. Det är inte brist på erfarna sjuksköterskor. Det är inte brist på utbildningsplatser för sjuksköterskor. Det är inte heller brist på vårdplatser på akutsjukhusen. Det är brist på förståelse för personalen på akutsjukhusen. Det är brist på rimliga arbetsförhållanden på akutsjukhusen. Det är inte mänskligt att man under sitt arbetspass på 8-18 timmar inte ska få sitta ner, äta, dricka, gå på toa eller bara ta en paus" (DN 17 jan -17, insändare Johanna Ohlén, leg. Sjuksköterska).

Relaterat: Debatt: Sjukvården mästare på siffror
Relaterat: Stolt – men varken sedd eller hörd

Allt ovan relaterat slutar hela tiden på en stor brist på personal. I en insändare stoltserar Ulla-Britt Hagström om att man tillfört 6,5 miljarder kr under mandatperioden.

Hon skriver om vårdinformationsmiljö, omställningsarbete och digitalisering.

Inte ett ord om att man satsat på en bättre personalpolitik.

Det är mycket, mycket, mycket oroande.

En utomordentligt stark värdemätare på Landstingets personalpolitik är kostnader för bemanningsföretag. För VGR ökar den brant.

Från 2016 till 2017 ökade denna ständigt ifrågasatta kostnad med över 100 milj kr till drygt 600 milj kr. Ett tydligt bevis på hur ni misslyckats med er personalpolitik. Det finns all anledning att känna oro för vår framtida sjukvård i Skaraborg.

Två viktiga frågor till sjukhusdirektör Jörgen Thorn (som högst ansvarig tjänsteman som, hittills, tycks tillämpa en tystnadskultur) och Ulla Britt Hagström, ordf i sjukhusets styrelse.

1) Är ni fullt medvetna om att huvudproblemet i sjukhusvården är bristen på sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor?

2) Vad har ni gjort och vad kommer ni att göra för att rätta till detta allvarliga problem?

Jag hoppas slippa läsa allmänt politiskt snömos samtidigt som jag välkomnar synpunkter från samtliga partier. Vi står ju snart vid valurnorna.

Göte Gunnarsson

Skövde

Relaterat: Insändare: Felaktigheter sprids som fakta
Relaterat: Måste spara 102 miljoner till