Till detta finns det även domar om våldsamt motstånd, häleri, snatteri och förfalskade handlingar.

Den första domen kom 1997 och sedan har det fortsatt på samma sätt fram tills nu. Nyligen åtalades 53-åringen på nytt och det gällde än en gång grov olovlig körning, narkotikabrott och drograttfylleri.

De senaste 20 åren har hon sammanlagt dömts till 64 månaders fängelse, oftast har det handlat om kortare fängelse straff på någon eller några månader.

Experterna anser ändå att mörkertalet på antalet brott är mycket stort - domarna gäller endast de fall där hon upptäckts. Inte sällan har hon befunnit sig ute på någon av Skaraborgs vägar.

Belagtagna bilar

Första domen kommer 1997, då hon döms för, stöld, snatteri, häleri, minst tio fall av olovlig körning och tre narkotikabrott. När man går igenom några av rättsfallen står det klart att den föregåtts av ett mycket långt narkotikamissbruk

Rätten har också vid flera tillfällen beslagtagit de bilar hon färdats i och 53-åringen har dömts till vård.

Men snart är hon tillbaka i missbruket.

Andra domen

Den andra domen kommer på våren 1998 och brottsligheten är i princip den samma. Hon ska ha stulit en dammsugare i Mariestad tillsammans med en annan man. Denne hävdar dock att han var för full för att minnas något och han frikänns till sist för brottet.

Den nu 53-åriga kvinnan visade de poliser som kom till platsen var den försvunna dammsugaren fanns. När hon stoppas i en bil i Örebro anger hon en släktings personuppgifter och därmed döms hon för falsk tillvitelse.

Hon har också på samma ort begått stölder mot ett flertal butiker.

Dessutom döms hon för olovliga körningar i Skövde och Mariestad.

Sedan fortsätter det i samma stil.

Lätt att få tag på bil

Annons

Av domarna framgår det att hon rör sig i kretsar, där det är lätt att få tag i ett nytt fordon om polisen beslagtar det hon kört. Kvinnan har även hjälpt många andra att skaffa bil i samma situation.

Tingsrätten konstaterar också att köra olovligt så många gånger visat prov på uppenbart lagtrots. Den här gången har hon bland annat kört på Kungsgatan i Skövde och i Väring. Samt tagits på Kyrkerörsgatan i Falköping och Stockholmsvägen i Mariestad.

Vid ett annat tillfälle döms hon för att ha handlat med vad som anses vara stulna checkar. Inköpen ska ha skett i Stenstorp, Töreboda och Mullsjö.

Själv hävdar 53-åringen att hon mött en okänd kvinna som hon fått checkarna av i samband med en bilaffär. Ett stulet körkort ska också ha överlämnats på platsen.

Tingsrätten anser att historien inte är trovärdig. De pekar också på att hon försökt skaffa pengar till sitt narkotikamissbruk och att hon därför inte tänkt på konsekvenserna framåt. Rätten dömer henne också med fyra fall av olovlig körning, som ska ha skett i samband med detta.

Nya checkbedrägerier

Kvinnan har också begått checkbedrägerier med en annan persons checkar i Stenstor, Mullsjö och Sandhem. Vid butiksbesöken har hon också använt sig av en annan persons körkort, men de butiksanställda pekar ut den aktuella kvinnan.

I den här domen visar det sig att hon också disponerat en bil i Mariestad, när den sedan hittas vid Marieforsleden på samma ort innehåller den stöldgods, men också en del av kvinnans tillhörigheter.

Ett vittne har sett det aktuella fordonet parkerat på ett lite märkligt sätt. Man har också sett henne köra det aktuella fordonet. Med tanke på att hon återfallit i brott ganska snabbt efter en tidigare utdömd skyddstillsyn anser man att hon ska avtjäna det gamla straffet, plus det nya på fängelse i ett år.

Vid ett av tillfällen hon grips i Falköping har hon också tårgassprej på sig.

Domen gäller den här gången olaga intrång, bedrägeri, försök till bedrägeri, häleri, urkundsförfalskning, olovlig körning, narkotikabrott och vapenbrott.

Och så har det alltså fortsatt.