Åklagaren hade även åtalat mannen för sexuellt ofredande vid två tillfällen och försök till grovt utnyttjande av barn för sexuell posering vid tre tillfällen.

Vid rättegången som hölls vid Skaraborgs tingsrätt berättade 39-åringen att han inte har någon minnesbild av att ha skickat bilder på sitt underliv till målsägande, en 12-årig tjej.

"Från den chatkonversation som varit mellan 39-åringen och målsäganden den 16 januari 2016 och den 22 januari 2016 kan det dras en säker slutsats att han den 16 januari 2016 skickat bilder till målsäganden." skriver tingsrätten.

Utdragen och de bilder som skickats menar tingsrätten bevisar att övriga åtalade gärningar har gått till så som åklagaren påstått.

39-åringen har nekat till att han ska ha känt till att flickan var under 15 år.

Annons

Domstolen hänvisar i sin dom till en chatkonversation där flickan skrivit: "Är du snäll och inte skicka sånna bilder du vet jag är 12 år."

"Redan där är det enligt tingsrättens uppfattning klarlagt att han under hela den tiden åtalet avser har förstått att målsäganden är under 15 år." står det i domen.

Man slår fast att de sexuella poseringarna och försöken därtill har handlat om det mest privata.

"Gärningarna har riktats mot en ung flicka som befunnit sig i en mycket känslig period i livet."

Den åtalade stockholmaren har varit den som instruerat flickan hur hon ska göra.

"Tingsrätten anser att han på ett hänsynslöst sätt utnyttjat hennes ungdom och omognad. Samtliga gärningar ska därför bedömas som grovt utnyttjande av barn för sexuell posering respektive försök till sådana brott.

39-åringen dömdes till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan och övervakning som ska pågå till våren 2018.