Familjebråket eskalerade för två år sedan då mannen, som nu dömts för grovt bedrägeri samt en rad andra brott, blev beskjuten med hagelgevär hemma på gården i Skaraborg. En broder och en svåger dömdes till fängelse för att ha försökt hjälpa till att mörda mannen.

LÄS MER: Familjefejden slutade i skottdrama - åtalas för mordförsök

I oktober förra året kom ett åtal mot den skottskadade mannen, där han misstänktes ha fört över stora belopp, närmare 480 000 kronor från faderns konto till sitt eget. Mannen har förnekat brottet men genom förhör och genom att undersöka underskrifterna på blanketterna kan han knytas till det.

Domen som kom idag i Skaraborgs tingsrätt meddelar att ett tio månader långt straff ska avtjänas i fängelse.

Eftersom falska handlingar ska ha använts och det skett upprepat under längre tid bedöms bedrägeriet som grovt. Mannen ska betala skadestånd med motsvarande belopp som han fört över från faderns konto till sitt eget.

Han döms också för brott mot vapenlagen, för att ha haft 200 patroner samt för egenmäktigt förfarande då han flyttat sin broders gevär och gömt det i en hundgård.

I fängelsestraffet på tio månader ingår också två fall av hot mot familjemedlemmar, bland annat fadern och brodern. Vid ett tillfälle ska han ha haft ett järnrör i handen. Misstanken om att ha stulit pengar ur en bil kunde däremot inte styrkas så där frias han.

Annons

LÄS MER: Åklagarens bevis: Här försöker mannen stjäla pengar