Vid ett tillfälle träffar den dömde på ett par i Tibro. Han ska först ha fått en kram av kvinnan, för att sedan plötsligt konfrontera mannen med en påstådd händelse, där en annan kvinna figurerat.

Det slutar med att 25-åringen slår ett kraftig knytnävslag i ansiktet på mannen och ytterligare ett i magen. Kvinnan ska då enligt den nu dömdes uppgifter knuffat honom på ett sätt som gjort att han knäat sitt offer. När mannen hamnar på marken får han ta emot en spark mot huvudet och två mot kroppen.

Misshandeln gör så att offret får kraftig smärta, blånader, svullnader samt en revbensfraktur.

Nästa dag har han dykt upp i parets bostad och hotat mannen med att skicka folk på honom och han skulle passa sig om han berättade om misshandeln för polis eller andra.

Ytterligare misshandel

Vid ett annat tillfälle satt 25-åringen på altan och hamnade i ett gräl med en annan man, det ser ut att lugna ner sig. Men då slår plötsligt den dömde en flaska i huvudet på sin antagonist så att han svimmar av.

Sedan försöker han senare betala pengar till mannen för att han inte ska berätta om händelsen för polis eller andra utredare.

Han döms också för att har kört rattfull, ha tagit narkotika och hotat en arrestvakt.