På sin hemsida skriver Skövde kommun att vattenprover visar på att vattnet i Timmersdala innehåller koliforma bakterier, tarmbakterier – vilket betyder att vattnet inte är rent och att det kan leda till magsjuka.

LÄS MER: ”Kan ta en vecka innan det är löst”

För att undvika bakterierna ska man koka upp vattnet tills det bubblar kraftigt.

”Vi vet i dagsläget inte när kokningsrekommendationen kommer att hävas, utan du som bor och vistas i området uppmanas att följa uppdateringar på Skövde kommuns hemsida och på Facebook”, skriver kommunen på sin hemsida.

På söndagens eftermiddag ställer kommunen ut en vattentank med dricksvatten vid Billingsdals äldreboende. Tanken beräknas vara på plats klockan 17.00. Här kan man sedan hämta vatten i flaskor eller dunkar.

Kommunen meddelar att man spolar ledningsnätet och att denna spolningen kommer att fortsätta under natten mellan söndag och måndag. Under måndag förmiddag tas nya vattenprover, preliminära resultat av proverna väntas senast onsdag morgon.

Annons

Relaterat: Efter bakteriefynden i dricksvattnet – kommunen jagar orsaken

Så kan du använda vattnet

Okokt dricksvatten kan användas till att tillaga mat som ska kokas i vatten, till exempel pot..

Så kan du använda vattnet

Okokt dricksvatten kan användas till att tillaga mat som ska kokas i vatten, till exempel potatis, ris och pasta. Du kan tvätta händer, ansikte och duscha, men undvik att bada i badkar. Se till att små barn inte sväljer vatten.

Diska kan du göra för hand, bara det diskade är torrt innan det används. Även diskmaskin går att använda om du kör på högsta temperatur och använder maskinens torkprogram.

Tvätta kläder, städa och rengöra ytor, vattna blommor och spola toaletten kan man göra som vanligt.

Källa: Skövde kommun