Gymnasium Skövde Västerhöjd arrangerade för åttonde året en mässa för samtliga gymnasieelever i årskurs 3 i Skövde kommun. Här kunde eleverna prata med företrädare för ett 30-tal högskolor, folkhögskolor, YH-utbildningar samt myndigheter och organisationer.

Bland besökarna hittar vi Shirley Carrington som går vård- och omsorgsprogrammet med inriktning på räddning och akutvård.

– Jag vill jobba som ambulanssjukvårdare. Jag gillar när det händer saker, det är då jag tänker bäst.

– Jag ska söka ambulanssjukvårdarutbildning. Man får lära sig att jobba i pressade situationer och vad man ska göra med akuta fall. Dessutom så får man ta C-körkort.

Annons

– Jag hoppas att jag kommer in på utbildningen här i Skövde. Jag funderar också på att söka till sjuksköterskeutbildningen. Jag tycker om att hjälpa folk, och kan inte tänka mig någon annan inriktning. På mässan har jag pratat med en person som hjälpte mig med hur man gör för att ansöka till skolan.

Vad gör du om tio år?

– Då hoppas jag att jag jobbar som ambulanssjuksköterska, antingen här i Skövde eller i Göteborg.

Under dagen hölls även ett antal öppna seminarier där utställarna kunde presentera sig och sin verksamhet.

Vid Högskolan i Skövdes monter står Fredrik Veborg och pratar programmering.

Vad ska du göra efter gymnasiet?

– Jag har faktiskt ingen aning i nuläget. Jag funderar på att jobba några år efter gymnasiet, och sedan utbilda mig vidare, säger Fredrik som går tekniskt IT-gymnasium i Skövde.

– Det viktigaste för mig är att hitta ett arbete som är roligt och som intresserar mig. Allra helst inom web-design, och kanske allra helst i Götaland. Jag vill inte vara alltför långt ifrån familjen, avslutar Fredrik innan han går vidare på mässan.

Vill du veta vilka som är hetaste jobben. Läs här: Gott om jobb i Skaraborg