När det nästa gång, om precis ett år, är dags för en ny studentavslutning på Ållebergsgymnasiet, ja då är den kullen elever född år 2000.

Detta uppmärksammade alltså elevkårens ordförande Pontus Lindh i sitt tal vid fredagens avslutning i skolans entréhall.

Han var också mån om att, från elevernas sida, hylla såväl skolan som personalen.

– När vi började vår vandring här för tre år sedan, då sa gymnasiechef Torbjörn Karlsson till oss följande: "Ållebergsgymnasiet är en plats att längta till". Med facit i hand kan vi bara säga att Torbjörn hade helt rätt. Det som främst präglar Ållebergsgymnasiet är ett stort engagemang bland lärarna och en härlig gemenskap bland eleverna, påpekade Pontus.

Varje gång unik

För många var det givetvis en mycket stor dag i livet. Nyss nämnde gymnasiechef Torbjörn Karlsson har upplevt den flera gånger tidigare, men även för honom är varje gång lite unik.

– Det är absolut så, det är ju mot den här dagen som allting med vår verksamhet syftar och det är hit som elevernas strävan under tre år riktas. Nu står just denna kull här och alla vi som jobbar på skolan vet att det är mycket kämpa och slit som har kantat deras väg, menade han.

I sitt officiella tal till studenterna hittade Torbjörn Karlsson många olika sammanhang, som egentligen inte har ett dugg med vare sig skolgången eller studenten att göra, men hans berättelse om en maskros (både i blom- och fröform), lite såpbubblor, prästen och Bosse Bärkasse i tv-serien "Uti bögda", asfaltsläggning och lite annat smått och gott mynnade i alla fall ut i en viktig sak:

Annons

– Låt aldrig någon förminska dig och framförallt, ge aldrig upp, var hans passning till eleverna som nu går ut i vuxenlivet på allvar.

Näsduk i fickan

Givetvis hölls det tal också av barn- och utbildningsnämndens ordförande Ingvor Bergman (S).

– En sådan här dag är det mycket känslor på en och samma gång, därför har jag alltid med mig en näsduk i fickan när det är studentavslutning. Och till er elever vill jag bara säga att ni lämnar en skola med stil, förklarade Ingvor.

Det delades ut många premier och stipendier under avslutningsceremonin och givetvis bjöds det också på mycket sång och musik från scenen.