– Jag har inte kört sprinttävlingar sedan 2015 utan hållit mig till de längre distanserna säger Annika Rehn.

– Det var Emma Igelström som pushade på mig att jag skulle prova sprint eftersom EM i Sprint nästa år arrangeras i Malmö.

Det blev till att lägga om träningen under sommaren, från långa sträckor och maratontänk till 5 km. Sprint består av 750 meter simning, 20 km cykel och 5 km löpning.

– Jag fick en väldigt bra start och var med redan från början, kom upp bland de främsta på simningen och kunde snabbt gå upp i täten på cykel som är min starkaste gren. Löpning var kort, men i värmen var det riktigt plågsam och jag som är van vid 30-42 km skulle nu prestera på 5 km, men det gick bra och jag vann till slut med en marginal på över 3,5 minut. När EM går på samma banor måste jag snäppa upp mig rejält för att nå en topplacering.

Om två veckor (den 24 augusti) avgörs SM i medeldistans, en distans som jag känner mig mer ”hemma” i och då är tävlingstiden runt 5 timmar i stället för drygt en timma som det är i sprint.

– Men på lördag startar jag i Kräftivalloppet i Tidaholm och jag hoppas många kommer och är med och springer, hälsar Rehn.