Enduro EM har pågått i Skövde 8-12 augusti. Onsdagen och torsdagen bjöd på uppvisningar i MiniMoto och Quad-race samtidigt som teamen etablerade sig. Sedan följde tävlingar fredag-söndag. Totalvinnare blev Thomas Dubost och Skövdeåkaren John Salomonsson placerade sig på femteplats totalt.

Skövdefavoriten Albin Elowson fick tyvärr bryta efter en krasch under första varvet mellan ET1 och ET2. För övrigt har tävlingen har flutit på mycket bra.

- Vi är väldigt nöjda med hela arrangemanget och har fått mycket positiv feedback från både åkare och besökare, säger Jesper Eriksson hos arrangerande FMCK Skövde i ett pressmeddelande.

Arenaområdet har utgjort EM-by och där har det varit liv och rörelse hela veckan. Besökare har strosat omkring och kunnat ta del av utställningar som visar upp 2019 års modeller av motorcyklar. Det är relativt ovanligt med en så stadsnära placering av en EM-tävling i enduro och det har tagits emot mycket positivt av de tävlande.

- Tävlingen i Skövde har genomförts på ett mycket professionellt sätt och det har varit positivt för enduron att få visa upp sig i stadsmiljö, säger Robert Svensson på SVEMO och fortsätter:

Relaterat: "Man ska aldrig lita på något som har fyra hjul"

- Den internationella organisationen har varit mycket nöjda med vårt genomförande och vi hoppas på att få fortsatt förtroende att arrangera internationella tävlingar i Skövde.

Relaterat: Enduroskolan visade upp sig under motorfesten

För Skövdes del har helgens tävlingar gjort avtryck med mycket besökare som bott, handlat och tagit del av Skövdes utbud.

Annons

- Vi vill att det ska hända mycket i Skövde och det är positivt att vi har lokala föreningar som jobbar för att få hit internationella tävlingar, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde.

Relaterat: Nu börjar endurofesten i Skövde