I den 62:a matchminuten höll sig Simon Gustavsson framme i efterspelet till en hörna och satte dit 1–0.

Med tre minuter kvar av ordinarie tid fastställde inbytte Oskar Sörensen slutresultatet. Återigen kom målet på hörna, den här gången på nick efter Emil Sands inlägg.

– Vi visar återigen att vi är stabila bakåt och släpper knappt till någonting. Det är jag mest nöjd med, då vi i dag sattes lite på prov genom att möta ett lag som spelar högre upp i seriesystemet, kommenterar ESK-tränaren Peder Jansson på klubbens hemsida.

Han tillägger:

– Vi gör fem byten i andra halvlek och visar att vi har en bred trupp, samtliga som spelade i dag jobbar på bra och det kändes stabilt i slutet när Giff jagade kvittering.

För de svartvitrandiga var det första förlusten under försäsongen. Laget mattades efter en fin under de inledande 20 minuterna där Filip Lundgren hade farligaste chansen.

På lördag spelar Giff igen, borta mot IK Tord.

– Jag vet att det kommer se bättre ut då. Då kommer vi åka ner till Jönköping och möta ett topplag i division 3 och då kommer vi vara mer på gång. Samtidigt är det bra med sådana här matcher, som den mot Ekedalen. Vi får lära oss mycket. De har lite äldre rutinerade killar som kan gå in och ta en frispark om det skulle behövas. Vi är unga och har en del att lära oss, säger Kjell Trakosdjanac på Giffs hemsida.

Annons

För Ekedalen väntar på söndag DM-match borta mot division 5-laget Dalsjöfors GoIF.

LÄS OCKSÅ: Så gick det för ESK i DM-premiären

LÄS MER: TG&IF värvar från Skövde AIK