Vi satte oss och tänkte ut hur vi kan göra detta möjligt att få jorden bättre eftersom att vi slänger så mycket skräp och släpper ut avgaser i naturen.

Ett problem som vi verkligen ville ta tag i på allvar var att vi slänger alldeles för mycket skräp i naturen även fast vi har så många soptunnor. Hur kunde vi lösa det problemet? Jo, vi kan ju inte lösa problemet helt än så länge men om alla vi tar detta på allvar och verkligen slänger skräpet i soptunnor så kommer vårt jordklot att må bra, men för att vi ska kunna hjälpa er på traven så kom vi på idén att göra cirka 1000 gröna lappar där det står ” tack för att du gjort världen bättre” för att vi ska få en liten tankeställare och kanske känna oss lite stolta när vi slänger saker i soptunnan istället för på marken och för att soptunnorna ska sticka ut lite.

Om alla tänker så, så borde det ju inte bli så mycket skräp på marken, för alla är med och kan lösa ett så enkelt problem men gör så stor skillnad! Lapparna sitter vid Forsenskolan och vid torget än så länge, men vi har många lappar kvar att sätta runt Tidaholm! Så håll utkik och gör världen bättre!

Vera och Saga