Det skiftande vädret med ömsom sol och ömsom regn var inget som påverkade de 73 golfare som kom till start på Hökensåsbanan.

Maria Wänerstig är en bollbegåvning som behärskar många bollsporter. Nu satte hon övriga på plats i 2018 års Tidaholmsmästerskap. Hon gick runt på 79 slag.

– Det gick väl ganska bra. Jag gick tre över första nio och lyckades hålla ihop det hyfsat sista nio. Ibland så har man lite flyt och ibland inte. Det är väl det som är charmen med golfen, säger Wänerstig.

Det korades också en vinnare i på dam- respektive herrsidan och i det fallet kunde man tillgodoräkna sig sitt handicap. Lisbeth Blomqvist Andersson vann damklassen på 70 slag, och Michael Swärd herrklassen på 68 slag.

– Det är alltid trevligt att stå överst på pallen. Det var en sån dag när det mesta stämde med allt från bra utslag till bra närspel. Sen spelade jag i en trevlig boll också. En väldigt bra arrangerad tävling, säger Swärd.

På gul 4:a avgjordes en specialtävling. Det gällde att hamna närmast hålet och det gjorde Karin Forsgård. Hon var 240 cm från flaggan.

Prisbordet var som vanligt respektingivande och arrangörerna i Tidaholms Golfklubb riktade ett tack till företagen som skänkt priserna.