I ett pressmeddelande skriver AB Fagerhult att de under måndagen skrivit under ett så kallat avsiktsförklaring med aktieägarna i iGuzzini.

Avsiktsförklaring är ett avtal som man skriver mellan parter för att skapa arbetsro och ramar för kommande förhandlingar om ett slutligt avtal.

Företagsbesiktning

Nu ska Fagerhult gå vidare och göra en due dilligence, en företagsbesiktning där de kommer att samla in och analysera information om iGuzzini inför ett eventuellt köp.

Om affären blir av som kommer säljarna att få en stor del av betalningen i Fagerhultaktier och de blir då aktieägare i den nya koncernen.

Adolfo Guzzini, president på iGuzzini och Andrea Sasso, vd för iGuzzini – kommer att stanna kvar i sina roller på iGuzzini – och utöver detta få roller inom Fagerhultkoncernen enligt ett pressmeddelande.

Målet är att affären ska vara klar under 2018.

Det italienska företaget designar, tillverkar och marknadsför professionella belysningslösningar för både inom- och utomhusbruk. Företaget grundades 1959 med säte i Recanati, Italien. iGuzzini hade i slutet av December 2017 1 300 anställda, och en omsättning på cirka 230 miljoner euro.