Falköpings FK har tillhört toppen i division 4 under hela säsongen. För Tidaholms G&IF har säsongen mest handlat om att ta sig bort från botten och säkra ett nytt kontrakt.

Matchfakta

Tidaholms G&IF – Falköpings FK 1–1(0–0)

Mål: 1–0 (84) Uthen Chaisamrong, 1–1 (85) Simon..

Matchfakta

Tidaholms G&IF – Falköpings FK 1–1(0–0)

Mål: 1–0 (84) Uthen Chaisamrong, 1–1 (85) Simon Gustafsson.

När lagen möttes på Ulvesborg i fredags handlade matchen att ta en kvalplats både för Tidaholms G&IF och Falköpings FK. Fyra poäng skiljde lagen åt inför matchen. För TG&IF krävdes seger både mot FFK och mot IFK Mariestad i avslutningsomgången för att ha chans att sno kvalplatsen från Falköpingslaget.

I första halvlek var det giffarna som var det hetare laget. Precis som på Odenplan i våras skapade Tidaholmslaget chanser när de drog iväg i djupled. TG&IF hade ett antal riktigt fina lägen att göra 1–0, men avsluten var inte tillräckligt bra, om giffarna nu ens kom till avslut...

FFK var inte ofarligt, men skapade färre chanser under de första 45.

Den första halvleken blev mållös.

Annons

Bortalaget inledde andra halvlek bättre och började skapa mer och mer. För TG&IF blev det än jobbigare när Dennis Kazic fick rött kort efter en kvart. Kazic och FFK:s Edvin Ekholm var på varandra ett antal gånger i vårmötet. På Ulvesborg blev Ekholm sittande efter en situation utanför spelet. Kazic ställde sig över FFK-spelaren och började skälla. Allt mitt framför domaren.

I den 65:e minuten var Giff oerhört nära att ta ledningen. Uthen Chaisamrong blev helt fri framför FFK-målet och träffade insidan av stolpen. På returen sköt Albert Behrami i utsidan av samma stolpe.

Det blev startskottet på en målmissarkavalkad utöver det vanliga. Först missade FFK dubbla chanser på mållinjen. Chanser som såg ut att vara solklara mål. Och när spelet vände blev Uthen Chaisamrong ensam från halva planen, men Johan Ljungberg parerade friläget med benen.

Matchen kändes aldrig som en 0–0-match. Och till slut blev det mål. Först fick Uthen Chaisamrong sitt tredje friläge och den här gången hittade han målet. Hela Giff-laget kastade sig in i en hög för att fira målet.

FFK svarade med att göra 1–1 direkt efter avspark genom Simon Gustafsson.

Fler mål blev det inte. Om Göta förlorar mot IFK Mariestad på söndag är FFK klart för kval till division 3.