Dokumentären "Läkaren som vägrade ge upp" är gjord av tidigare SR- och SVT-anställde Börje Peratt. Han fick tips av skånsk journalistkollega om Enby och dennes kamp mot övermakten.

"Jag var länge avvisande till att göra något på detta, men när jag satte mig in i alla omständigheter kände jag att den måste göras", berättar filmskaparen i en kommentar.

Projektet blev finansierat genom så kallad crowdfunding, ideell insamling på grästrotsnivå.

Filmen hade premiär för ett år sedan och har sedan dess visats på olika biografer.

Den handlar om Göteborgsläkaren Erik Enby och hans ungdomskärlek Gunnel Enby som fick polio när hon var 16 år, bara ett halvår efter att de hade träffats. Erik bestämde sig för att bli läkare och forska på sjukdomens orsak. Enby fann resultat som inte stod i böckerna och började forska på alternativa metoder. Han fann en naturmetod att hjälpa även svårt sjuka och har behandlat cirka 40 000 patienter.

Det ledde till konflikt med delar av etablissemanget. Här ställs frågor om varför han har stoppats och bakomliggande motiv. Handlar det om justitiemord?

Tidaholmaren Annica Andersson har tagit initiativ till att filmen ska visas i Tidaholm och står som arrangör.

— Ulf Jansson driver bioverksamhet både i Kinna och i Tidaholm. Jag fick reda på att filmen visats i Kinna inför fullsatt lokal. Jag hörde av mig och förklarade att den borde visas även i Tidaholm.

Annica Andersson är intresserad av alternativ medicin.

— De kan vara nyttigt att se saker och ting med andra ögon. Alla får bilda sig en egen uppfattning. Men man måste vara medveten om att de stora läkemedelsföretagen har sin egen agenda och är oerhört mäktiga, anser Annica.

Enligt henne har filmen lockat stor publik när den visats på andra orter.

— Jag vet att intresset är stort häromkring också. Folk har hört av sig till mig. Om vi blir över hundra personer som löser biljett kan det till och med finnas möjlighet att få hit läkaren Erik Enby själv.