Sverige gjorde ett mål i varje halvlek och Roland Nilsson var nöjd över hur han hans nya landslag uppträdde.

– Det här är första matchen vi spelar. Vi är nöjda med resultatet. Det hade kunnat bli 4-4 eller 5-5. Det hade kunnat bli hur många mål som helst och så blir det i matcher när lagen inte har spelat så mycket tillsammans. Då blir det många målchanser och det är kul, på ett sätt. Det visar att det finns en glädje i att spela fotboll och då glömmer man av att försvara lite grann. Det ingår i den här första biten av landslag. Det gäller att få ihop pusselbitarna och sedan se vad man behöver ändra till nästa landskamp, sa Nilsson på presskonferensen efter matchen.

Den finske tränaren Teemu Eskola var nöjd med spelet. Men saknade en avgörande detalj.

– Finnish can't finish, log Eskola snett och fortsatte:

– Vi hade många chanser, men vi kunde inte göra mål. Det är väl det jag tänker på mest för tillfället. Vi var nervösa i inledningen. Passningsspelet var inte så bra. Vi gjorde många enkla misstag. Många gjorde sin första landskamp och de var lite skakiga i början. Ju längre matchen led, desto bättre blev passningsspelet och då kom vi till många bra chanser. Jag är väldigt stolt över mina spelare. De kämpade ända till slutet och de ville verkligen göra mål ända in i slutet.

Filston Mawana gjorde 1–0 för Sverige. Ett mål han beskrev så här:

Annons

– Jag vet att jag fick bollen på fötterna, gjorde en kroppsfint och så satte jag den.

Vad tyckte du om match?

– Det var en bra match.

Hur var det att spela landskamp?

– Det var kul.

Vill du utveckla det?

- Det var en bra match. Det var bra fart. Vi smällde på och de smällde på och vi skapade många målchanser.

Roland Nilsson, bronsmedaljören från VM 94 var tidigare förbundskapten för P98-landslaget.

Hur bra är det här laget i jämförelse?

– Man kan aldrig jämföra ett landslag med ett annat. Det här är ett nytt landslag med många intressanta spelare. Utvecklingen går väldigt snabbt i den här åldern.

Vad vill du se på torsdag?

– På torsdag vill jag se samma fart vi hade. Sedan ska vi försöka rätta till så att vi inte släpper till så många målchanser mot oss. Nu har vi inte så jättemycket tid på oss utan det blir mest att vi kommer att prata om hur vi ska göra och sedan får vi se på torsdag hur det blir.

För Sverige är matcherna mot Finland lagets två första. Finland spelade två matcher i april, 1-1 mot Polen och 2–4-förlust mot Slovakien.

– Vi har ändrat mycket i truppen sedan de matcherna. Tolv spelare är utbytta sedan de matcherna. Jag är ganska nöjd med vad jag fick se, sa Eskola som tyckte att Ulvesborg var en "fin arena, planen var perfekt och atomsfären väldigt fin".

Kan ni slå Sverige på torsdag?

– Ja. Om vi bara kan göra mål...