Polisen i Skövde söker vittnen som befann sig på Stallsiken, Norra Metallvägen, i Skövde på fredagskvällen mellan 21.00–21.30. De söker iakttagelser kring en bil med en ensam förare som plockade upp två flickor på busshållplatsen vid Norra Metallvägen vid cirka 21-tiden. Alla iakttagelser är av intresse.

Enligt Göran Karlbom, vakthavande befäl för region Väst inkom en anmälan från flickorna senare på fredagskvällen. De ska då ha berättat att de hade hoppat in i bilen med mannen men ganska kort tid därefter tagit sig ut.

— Det är lite oklara omständigheter.

Annons

Flickorna var 14 år, informerar han, och ska även vara boende i Skövde. Enligt deras uppgifter kände de inte bilföraren, har inte utsatts för hot och är fysiskt oskadda.

Margita Johansson, stationsbefäl vid Skövdepolisen, kan inte svara på vare sig varför flickorna togs med i bilen eller hur det kom sig att de blev avsläppta.

– Det är mycket som är oklart i det här, säger hon.

Hon säger att flickorna inte kände igen mannen som körde bilen och att polisen inte har fått något bra signalement av honom.

Enligt Martin Kihlsten, stationsbefäl vid Skövdepolisen kördes de båda flickorna mot sin vilja mot centrala Skövde.

— De blev avsläppta lite senare när de på något vis lyckades förmå honom att stanna. Det är lite oklara omständigheter och vi saknar uppgifter både om mannen och om bilen.

Bilföraren är misstänkt för olaga frihetsberövande.

Var god ring 114 14 för tipsmottagning.

Mer information följer