Tidaholmspojke offrade all sin fritid och byggde egen Vätterskuta

Det är mångas dröm att vara ägare till en båt man kan tillbringa sina lediga sommardagar på sjön. Statistiken säger att försäljningen av småbåtar, framför allt plastbåtar, har ökat med nästan 40 procent jämfört med fjolårets säsong. med det är inte alla förunnat att kunna köpa en egen farkost – det ser priserna till som oftast är skyhöga. I Tidaholm bor en 17-åring som heter Kennet Björklund. Han har skaffat sig en egen båt, man så har det också kostat honom varje ledig stund under vinterhalvåret. Han har nämligen byggt sig en båt.

Jordbruket i vår bygd försenat en månad mot i fjol

Det ser inte ut som om jordbruket skulle få någonting med av den konjunkturuppgång, som är på väg inom andra delar av näringslivet. Både väderleken och det ekonomiska klimatet är i stället ganska motiga just nu för jordbruksnäringen, säger Sven Jansson, Madängsholm, konsulent i Potatisodlarnas rådgivningsring.

Hångsdalapräst omkom i olycka

Förre komministern Hans D. Landberg, Hångsdala, förolyckades på onsdagskvällen, då han med sin personbil kolliderade med en buss på riksväg 48 mellan Falköping och Tidaholm. Komminister Landberg hade varit på besök i den förstnämnda staden och företog vid den s.k. Leabybacken en omkörning utan att observera det mötande fordonet, som skjutsade skolbarn från Skara.

Annons

Granna murklor

Hr Axel Dahl, Ångarpsvägen 23, har presenterat ett knippe vackra murklor för V-Bl. Det var årets första skörd för hr Dahl. Var han plockat dem vill han inte avslöja – fina svampställen är en väl bevarad hemlighet – men mellan Kullö och Uddestorp någonstans finns stället.

Raggare på besök

Tidaholm hade raggarbesök i går kväll. De körde upp på Nya torget men avlägsnade sig utan direkt störande intermezzon.

Nya sjukvårdslärare

Statens institut för högre utbildning av sjuksköterskor har genomgåtts av bl. a. Monica Carlsson, Tidaholm, (institutet i Stockholm) och Ann-Marie Adolfsson, Mullsjö, (institutet i Göteborg).

Götene beslöt köpa mark för kärnkraftverk

Det är nu klart med det preliminära avtalet mellan Götene köping och Gullspångs kraft AB byggandet av ett kärnkraftverk vid Vänern.