Varningsropen nådde ej fram

Under tragiska omständigheter förolyckades 43-årige lantarbetare Alf Engström, Häldeholm, Brandstorp, på fredagseftermiddagen. Vid skogsavverkning kom han under ett fallande träd och fick så svåra skador att han avled innan ambulans hann fram.

Arbetsförmedlingen försvinner

Arbetsförmedlingskontoret i Tidaholm är i farozonen tillsammans med åtta andra kontor i Skaraborg.

I det organisationsförslag som lagts fram ska det efter den 1 juli 1971 endast finnas två kontor kvar i länet och de ska vara placerade i Skövde och Lidköping.

Som det nu är finns en arbetsförmedling i var och en av de sju städerna samt i Vara, Töreboda och Tibro.

Se framåt: Vi behöver alla nytt ålderdomshem

Hökensås kommun bör nu inte bromsa längre

Annons

När ålderdomshemsfrågan diskuterades på hög nivå i stadshuset på fredagen var representanter för Tidaholm, Hökensås och Fröjered eniga på en punkt: Vi är i tränande behov av ett nytt ålderdomshem.

Men var ska det ligga? Ja, det är den stora frågan. Det får nu en kommitté på åtta personer först penetrera och det vore väl märkvärdigt - för att citera landshövding Karl Frithiofson, som fungerade som ypperlig ordförande under sammanträdet - om praktiska kommunalmän inte ska kunna enas.

Fredagens diskussion fördes på ett sakligt och just sätt även om det blev några meningsutbyten i slutet. Men då var vår landshövding med sitt lugn och sin förhandlingsauktoritet genast redo med tillrättalägganden.

Sexåringar fick biblar som gåva

Vid ett samkväm i Tidaholms församlingshem på söndagseftermiddagen hade ett stort antal barn med föräldrar infunnit sig för att få ta emot den barnbibel, som enligt biskop Sven Danells förordnande ska utdelas till alla barn i stiftet födda 1962.

Programmet bjöd förutom detta på sång, musik, kaffe och saft samt anförande av kyrkoherde Sture Hall.

Tankeställaren

— Han har slutat som gallupman sen han blev utkastad av en tolvbarnspappa när han frågade denne vad han hade för fritidsintresse.