Det lär endast finnas två föreningsägda bastur kvar i Skaraborg, en i Gösslunda på Kinnekulle och så den snart 70-åriga bastun i Dimbo. 16 av Dimbo IF:s 45 medlemmar kom till årsmötet i lördags. Kassören Åke Wall och sekreteraren Gittan Wall omvaldes på ännu ett år men antydde att det nog fick bli sista året för deras del. Ordföranden Lars-Axel Jangbrand anmälde direkt att han ville dra sig tillbaka och som ny ordförande valdes nu Eva Andersson. Det är ett historiskt val. Eva blir föreningens första kvinnliga ordförande.

Annons

Verksamhetsåret 2017 har varit bra konstaterade kassören även om bokslutet stannade på minus. Det i sin tur beror på att man har olja tillräckligt under det kommande året.

Badfrekvensen har ökat och år 2017 slogs badrekordet rejält. 599 registrerade bad betyder en 20-procentig ökning. Antalet badande herrar ligger stadigt på 8-10 medan damsidan visar betydligt blygsammare siffror.

Någon gång på försommaren kommer man att snygga till badhuset på utsidan och man beslöt också att skaffa en ny gräsklippare.

Avgående ordföranden fick blommor. Det fick också Bill Casselby som slutar som eldare. Om man inte lyckas få fram en ny eldare i hans ställe så tänker man köra med kortare tidsintervall.

Boulespelarna i DIF tackade också sin lagledare Gittan Wall med blommor.