Nog för att kultur med museum och bibliotek är viktigt, men när det gäller Forshallen handlar det om något helt annat; fysisk aktivitet, friskvård och motion. Jag möter flera badhusbesökare, som jag i mina sjukgymnastögon ser, aldrig skulle kunna fysiskt ta sig ut och harva på ringleden för att nyttja de fina utomhusgym ni nu byggt. Men de klarar att ta sig till badhuset och träna i bassängen där belastningen på kroppen är mindre. Det handlar bland annat om personer med smärta, skador, hög ålder, graviditet och andra fysiska hinder som försöker hålla sig aktiva. Det är svårt att hitta någon annan form av fysisk aktivitet som främjar en så stor målgrupp som Forshallen gör. Det borde vara viktigare för er att prioritera invånarnas hälsa.

Det är inte relevant att tänka att söndagar kompenserar måndagar på något vis. På söndagar är det öppet för lek och lekbryggan ligger ute i bassängen. Det är inte samma typ av besökare som badar på måndagar eftersom det då bland annat avslutas med vattengympa. Att stänga ner måndagens vattengympa på cirka 20 deltagare och tänka att de ska gå i tisdagsgruppen med cirka 30 deltagare saknar rimlighet. Om ni istället tänker flytta måndagens vattengympa till torsdagar förstörts den enda kvällssimmningen i veckan och det skapas ännu mindre möjligheter för de som bara vill simma i en lugn miljö en vardagskväll.

Annons

Snälla, prioritera att främja fysisk aktivitet för en stor målgrupp och fortsätt hjälpa invånarna att hålla sig friska. Håll Forshallen öppen alla vardagar!

Martina Nelje