Relaterat: Funny Fuckups arrangör talar ut: "Att få dödshot är aldrig okej – det finns en gräns"

Under torsdagen delade Elaine Eksvärd, känd författare, en låttext av artisten Anton Magnusson som bland annat går under namnet Mr Cool, på Instagram.

I den delade låttexten kunde man läsa om att ha sex med barn. Artisten gör även jämförelser mellan pedofili och homosexualitet. I en annan låttext, under artistnamnet Dubbel Trubbel, sjunger han om att våldta och döda kvinnor.

Det delade Instagraminlägget ledde till ett drev mot artisten. Flera influencers, som Bianca Ingrosso, delade inlägget som en vädjan om att anmäla artisten.

Artisten är även komiker och är en del av gruppen Funny Fuckup som var bokade att framträda på O'learys i Falköping i slutet av juli. Efter att restaurangen hade tagit del av kritiken mot artisten gick de ut med ett uttalande på deras Facebook-sida där det stod följande:

”Funny Fuckup kommer INTE att äga rum här på O´Learys. Då det inte är vi som bokar evenemanget utan endast bistår med lokal, så hade vi ingen aning om vad detta handla om. Efter att vi tagit reda på mer fakta om själva evenemanget så har vi givetvis valt att ställa in detta. Detta är absolut inget vi står bakom, därför vill vi rikta ett tack till alla som har uppmärksammat oss. Mvh O´Learys Falköping.”

Tidningen har varit i kontakt med Peter Fredholm, restaurangchef på O'learys, men han har avböjt att kommentera händelsen.

Annons

Simon ”Chippen” Svensson, vd för Under produktion som ligger bakom showen ”Funny Fuckup" kommenterade snabbt Facebookinlägget, med kritik mot restaurangen:

”Nej. Ni har inte tagit reda på fakta om evenemanget. Tvärtom. Vi har uppträtt hos er många många gånger. Och DÅ HAR NI ÄLSKAT OSS. Inget har ändrats sen vi va hos er senast. Vad är det ni inte står bakom? Som ni stod bakom när ni skrattade?Allvarligt, vad är det ni inte står bakom? Tror ni att mr cool ska rappa? Det ska han inte. Han ska inte ens vara där. Kan vi komma då?”

På komikergruppens hemsida står det i skrivande stund fortfarande att Anton ”Mr Cool” Magnusson ska delta under framträdandet. Arrangören Droppa Micken Comedy Club skriver även på sin Facebook-sida att Anton Magnusson inte bara kommer delta men att komikern kanske ”förvandlas till sitt alter ego Mr Cool” och börjar sjunga hans låt "Knulla barn”.

Även om komikergruppen inte kommer att få framträda på O'learys skriver man på sin Facebook-sida att evenemanget fortfarande kommer att äga rum och att man letar efter en annan lokal.

Fotnot: Tidningen har försökt komma i kontakt med O'learys ägare Kent Kyrk utan framgång.