Relaterat: Regeringen ska ta beslut om E20-bygge norr om Skara
Relaterat: Skyhög ökning av viltolyckor – se lista över de mest drabbade vägarna i Skaraborg

Olyckan skedde mellan en minibuss och en lastbil på E20 i höjd med Kartegården. Larmet inkom till polis och räddningstjänst strax före klockan nio på fredagsmorgonen.

– Det är en allvarlig olycka. De har frontalkrockat och det är en allvarlig olycka, sa Tony Engdahl på räddningstjänsten då.

Två män var inblandade i olyckan. Båda två klämdes fast. Vid elvatiden kom beskedet att lastbilschauffören hade lossats och fördes till sjukhus. Han bedöms vara måttligt skadad med minst ett benbrott och sårskador och fördes till sjukhus med ambulans.

Minibussens förare fördes även han till sjukhus med ambulans. Vid 14.50 meddelade polisen att minibussens förare avled på plats. Anhöriga har underrättats.

Det var totalstopp på E20 mellan trafikplatserna Vilan och Märene efter olyckan. Först vid lunch kunde vägen öppnas för trafik igen.

Tidningens reporter Jenny Åberg var på plats och vittnade om ett stort pådrag. Enligt henne ska olyckan skett i en kurva mellan två gårdar.

Omständigheterna kring olyckan är fortfarande oklara, men enligt uppgifter från vittnen ska ett av fordonen kommit över på fel sida vägen precis före krocken.