För juniorlaget blev uttåget tungt. Giffarna släppte bara in ett enda mål på fyra matcher och det målet innebar att det var slutspelat.

Annons

— Om vi hade varit utspelade hade man väl kunnat köpa den här förlusten, men det var ju vi som hade spelet, sa tränaren Kenneth Gustavsson och berättade att TG&IF hade en tidig chans att ta ledningen i matchen mot Mölnlycke.

— Jesper Frejd Larsson fick ett inspel som han sköt precis utanför efter bara 45-50 sekunder. Om det hade blivit mål där hade det nog blivit en helt annan matchbild misstänker jag. Nu hade vi mycket boll och Mölnlycke slog långt mot sin stora, starka forward. Sedan fick de ju den där frisparken en bit in i andra halvlek som de lyfte in och som skarvades in, berättade Gustavsson.

Giffarnas P15-lag tog sig till B-slutspel i Gothia Cup och hade marginalerna på sin sida under den första utslagningsmatchen. TG&IF vann på straffar mot Ystads IF och ställdes mot South Central FC i 1/32-delsfinalen. Mot engelsmännen hade giffarna inte riktigt samma flyt och förlorade med 1–2.

— Första halvlek var en riktigt bra halvlek från vår sida. Vi spelade på en riktigt dålig konstgräsplan men hade lite medvind och spelade bra. De gjorde 0–1, men sedan kvitterade vi till 1–1 genom Max Lundberg. Andra halvlek var lite sämre frän vår sida. Det var en halvlek där det inte skapades speciellt många chanser åt något håll, men så fick de in en boll i slutet, berättade tränaren Christoffer Dönnes.

Mer om matcherna i fredagens VB.