Allt startade med ett inlägg på Facebook. Så här skrev kaféet vid Meybobadet i ett inlägg på sin sida.

”Det är inte alla förunnat att kunna ta med sig sina barn och äta glass...

Därför gör vi så här. Ni som känner att ni skulle vilja men kanske inte har råd att bjuda era barn på pannkakor med sylt och grädde och en kulglass med två kulor med strössel eller topping.

Pm:a oss ert namn och telefonnummer och antal barn under 15 år så drar vi 2 familjer i juli och 2 i augusti där alla era barn under 15 år blir bjudna på 3 pannkakor + en festis och 2 kulor i bägare var helt utan kostnad. Vi bjuder på kaffet till föräldrarna och vi kommer att göra detta diskret och era namn kommer inte komma ut någonstans.”

I kommentarsfältet var det sedan någon som undrade om man kunde swisha en slant för att hjälpa till, och visst gick det bra.

– Bara sedan i går kväll har vi fått in 3 200 kronor, berättar Johannes Lindh.

– Det är helt fantastiskt, det räcker till jättemånga glassar. Vi kliar oss lite i huvudet och undrar om vi kan hitta så många glassugna barn.

Fyra hela menyer med pannkakor och glass till fyra familjer kommer fortfarande att lottas ut. Kaféet vill även gärna ha nomineringar på behövande familjer, nomineringarna kan skickas i ett pm på Facebook.

Johannes Lindh säger att han egentligen skulle vilja vara öppen med hur alla skänkta pengar används. Samtidigt är det viktigt att vara diskret mot de familjer som får del av gåvorna.

Annons

– De som swishat pengar får helt enkelt lita på att det går rätt till, säger han.