Förutom Neta Byström består gruppen av fyra musikanter. För sången stod Neta som tidigare sjungit i dansband men nu vill förmedla vad hon upplevt sedan hon blev kristen.

Maken Göran Byström spelade trummor, Stig Lindblad bas, Madeleine Thörn Andersson piano och gruppens nestor Uno Wallgren 90 år, cello och dragspel. Det hade lovats goa svängiga låtar, och svängde gjorde det men inte i varje sång. Neta visade sig bemästra lugna, talande sånger också och framförde dessa med värme och känsla.

Första sången som också bjöd in till allsång var: Man ska leva för varandra. Vidare Teddybjörnen Fredriksson, Vet du om att det finns en, Det finns en källa, Jag har hört om ett land, Nåd över allt förnuft.

Efter kaffepausen berättade Neta om sitt liv. Hur hon som ung flicka blev utnyttjad i olika situationer och upplevde att hon inte hade något värde. Hon gifte sig ung och fick två barn men äktenskapet höll inte och hon stod ensam.

Efter flera år och hennes barn var nästan vuxna träffade hon en fin man som hon ingick äktenskap med och dom tog hand om två fosterbarn, en pojke och en flicka som de älskade.

Vid en lång resa skulle alla fyra följa med men till slut åkte endast mannen och fostersonen. De kom aldrig hem igen! Bilen fick vattenplaning och båda omkom.

Annons

Sorgen var stor men för inte så länge sedan kom Göran in i hennes liv. Också han en musiker. Med sin sång vill de sprida glädje, kärlek och berätta om sin tro. Makarna Neta och Göran sjöng tillsammans De sista ljuva åren och Man såg kärleken lysa. Sången Jag älskar dig Jesus hade ett finstämt långt intro med endast piano och cello.

Uno Wallgren imponerade med att trots sin ålder och ingen syn spela Månsken över Ångemarälven på sitt dragspel. I sången When you´re smiling visade Neta prov på sin profession. Passande nog avslutades sångstunden med Det stod en blomma varefter alla fem tackades med applåder och var sin blomma.