I lördags avverkade Tidaholms Bouleförening sitt andra klubbmästerskap för året. Nu gällde det dubbel och 16 tvåmannalag ställde upp till spel inne i boulehallen. Tävlingen var egentligen tänkt att spelas utomhus men det minst sagt kyliga vädret gjorde att tävlingsledningen valde inomhusbanorna. Turligt nog är just 16 lag vad hallen klarar av.

Thor-Allan Tullsjö och Björn Berg ledde klart inför sista omgången. Redan i andra omgången hade man mött Orvar Andersson/Göran Ahlrik och då vunnit med klara siffror.

Nu i femte och sista omgången möttes lagen igen. Den här gången skaffade sig Göran och Orvar en rejäl ledning, höll sedan undan och vann komfortabelt med 13-6. Thor-Allan och Björn hade haft råd att förlora med 13-11 men den stora förlusten gjorde att man åkte ner till andraplatsen.

Inget lag gick obesegrat och på fyra segrar av fem möjliga fanns hela fyra lag. Jämnt och spännande in i det sista där kvoten fick göra tätplatserna.

Nästa KM gäller singel. Då blir det däremot spel utomhus, i synnerhet som tävlingen flyttas fram till 25 maj.

Nästa tävling i Tidaholm är den så kallade pensionärstrippeln som genomförs i samarbete med PRO. Då blir det invasion av boulare från olika håll och troligen spel både inomhus och utomhus. Med det upplägget klarar man hela 48 tremannalag.

Resultat KM dubbel (övre resultathalvan):

Annons

1. Orvar Andersson/Göran Ahlrik 4 +25

2. Thor-Allan Tullsjö/Björn Berg 4 +17

3. Rune E Johansson/Uno Karlsson 4 +13

4. Gittan och Åke Wall 4 +8

5. Mona Hjers/ Stig Lundberg 3 +12

6. Anita Gustafsson/Janne Åkerberg 3 +3

7. Lena Falk-Johansson/ Roland persson 3 +2

8. Ulla Lundberg/ Ingemar Larsson 2 +2