GP-pucken är en klassiker i Hockeysverige och turneringen är nu inne på sitt 62:a år.

Fakta

Spelprogrammet: Tidaholms HF-Tibro IK, Hanhals/Kings Röd-Lerums BK Röd, Tibro IK-Frölunda Vit, ..

Fakta

Spelprogrammet: Tidaholms HF-Tibro IK, Hanhals/Kings Röd-Lerums BK Röd, Tibro IK-Frölunda Vit, Lerums BK Röd-Tidaholms HF, Hanhals/Kings Röd-Frölunda Vit, Lerums BK Röd-Tibro IK, Tidaholms HF-Hanhals/Kings Röd, Frölunda Vit-Lerums BK Röd, Tibro IK-Hanhals/Kings Röd, Frölunda Vit-Tidaholms HF.

Tidaholms 05:or gjorde debut i turneringen förra året och nu är de med igen. Men den här gången behöver de inte resa till Vänersborg – klubben står själv som värd för ett av turneringens gruppspel.

– Jag tog kontakt med den ansvarige för GP-pucken för att få reda på när årets turnering skulle vara och då frågade han om inte vi kunde hjälpa till som arrangör eftersom det fattades en ishall för dem. Styrelsen tog emot förslaget väldigt bra när vi presenterade det och på den vägen är det. Det här känns som en riktigt rolig grej för alla föräldrar, ledare och framför allt för alla spelare, säger Ola Sandén som är tränaren för THF:s 05:or.

Annons

Rosenbergshallen är en av åtta rinkar där det kommer att spelas gruppspel i GP-pucken.

Tuff grupp

– Varje åldersgrupp är indelade i åtta hallar som spelar samtidigt med antingen fem eller sex lag i varje grupp. Alla gruppettor går sedan vidare till ett finalspel som spelas om två veckor i närheten av Göteborg. Man kan även gå vidare som tvåa om man drar in tillräckligt med poäng. Själva finalen av turneringen spelas sedan i Frölundaborg, så det är jäkligt häftigt.

Gruppen som gör upp i Rosenbergshallen består – utöver THF – av Hanhals/Kings, Lerum, Tibro och Frölunda.

– Vi har mött tre av de fyra lagen vi ska möta tidigare. Det är klart att det kommer att bli tufft, men det är absolut inte så att vi känner att det är kört på förhand. Spelar vi bara bra hockey så har vi chansen. Sedan tror jag kanske att Frölunda är lite bättre än de andra lagen, men det är ju inte helt säkert heller.

Hur det än går så kommer det att bli en minnesvärd hockeylördag i Rosenbergshallen.

– Absolut. Vi ser det här som något väldigt roligt och positivt, säger Ola Sandén.