Älskade katt, du går dina egna vägar och låter dig inte styras av annat mat och sova. Matte och husse har du oftast runt lillfingret och är du hungrig så är det mat NU som gäller. Är matskålen halvfull så är den tom. Det är råge som gäller.

Sover gör du ganska mycket, åtminstone på vintern. Ofta hittar vi dig på de mest märkliga sovplatser; i hundens korg, längst upp i garderobshyllan, på datorns tangentbord och någon gång - när du är på det humöret- förärar du husse eller matte med att vila på deras magar, mjukt spinnande med framtassarna trampandes i tröjtyget. Jo, det gör lite, lite ont när klorna går igenom tyget men vad gör väl det. Ja, vad gör väl det att man sömndrucken får ragla upp klockan tre på natten för att du jamar och vill ut på nattjakt.

Du är en riktig må bra - faktor och få saker ger sådan ro i sinnet som en mjuk, vänlig katt.

Så, det var en liten hyllning till alla små tigrar.

Nu vill vi säga tack till alla våra läsare som bidragit med över 60 bilder och några filmer på era katter som ni tycker ska bli årets lussekatt. Kattälskare - och ägare som flera av oss på redaktionen är så tycker vi givetvis att alla katter är värda titeln. Men nu är reglerna sådana att blott tvenne priser kan delas ut varsin månadsförbrukning av kattsand och kattmat som ni får hämta ut hos Arken Zoo i Skövde. Värdebevis kommer på posten.

Annons

Grattis Sallie genom matte Lizette Nygårds, Istrum

Grattis Steinar genom matte Emma Carlsson, Vartofta

Mat