Stickan Carlsson gjorde en fin intervju med Thomas G:son och hade gjort en hel del research i Thomas förflutna.

Thomas berättade att han började med att lyssna till hårdrocksbandet Kiss. Han lärde sig snabbt att spela på familjens piano och skrev melodier nästan med en gång. Hårdrocksbandet Masquerade bildades och med Thomas som gitarrist i bandet turnerade de i Japan julen 1994. Detta var en turné som Thomas upplevde som magisk, de var stjärnor i Japan och behandlades som sådana. Väl hemma igen blev det vardag utan stjärnglans. Då bestämde sig Thomas för att skriva låtar och jobba i studion hemma på gården.

Annons

Det blev dansbandslåtar men också låtar till Melodifestivalen, den första "Natten är min vän", kom på åttonde plats. "Lyssna till mitt hjärta" gav första segern i Sverige medan "Euphoria" 2012 vann hela Eurovision Song Contest. Inalles 47 låtar till svenska melodifestivalen och 35 till andra länders. Just nu ligger Thomas G:sons melodi "La Tormenta" med Pastora Soler på listorna i Spanien.

Efter G:son uppträdde ännu en Varolabo, Johanna Beijbom, som sjöng till ackompanjemang av Tommie Pettersson på flygeln.

Även Johanna har hållit på med musik sedan barnsben, först för den egna släkten sedan på bröllop och andra fester. Så småningom vaknade intresset för Melodifestivalen och när hon skulle sjunga Lyssna till ditt hjärta i skolan och behövde ha texten kom hon i kontakt med G:son – de bodde grannar.

Sedan dess har Johanna varit med och körat på många Melodifestivaler. För den stora publiken i Kyrkans Hus framförde hon bl.a. Carolalåten "Evighet" på sitt eget, lite lugnare och mer inkännande sätt. Med låten "A.S.A.P". tävlade Johanna för Danmark i melodifestivalen och kom trea. Hon fick framföra ett extranummer för den entusiastiska seniorpubliken.

Tänkvärt: Man behöver inte bo i Stockholm för att bli störst och bäst - Varola duger lika bra.