IFK Skövde har nyligen åkt ur division 3 efter att ha slutat en poäng under det negativa kvalstrecket. Sedan en tid tillbaka har klubben annonserat att en ny huvudtränare varit på väg in och det är ett bekant ansikte för Skövdefotbollen som intar tränarbänken nästa år – Gudmundur "Gummi" Magnusson och han får assistans av Sadettin Özdes som båda har kamperat ihop i Skövde KIK.

– Jag tycker det är intressant att IFK vill göra en satsning på sin seniorverksamhet och jag vill vara en del av den, säger Magnusson till klubbens hemsida.

Han kommer senaste från ett uppdrag i Skövde KIK men är bland annat känd för att ha tagit Skövde AIK från division 5 till 1.

Nu ska han försöka lyfta tillbaka Blåvitt till trean.

– Det händer saker när man trillar ur en serie, det finns saker att jobba med och det kommer vi göra. Jag vill ha en bra mix med det som finns i klubben och några spelare utifrån.

Sportgruppens ansvarige Fredrik Hellman om tränarvalet.

– ”Gummi” var vårt absoluta förstaval när vi vill göra den här satsningen, som vi gör för att ta oss tillbaka så snabbt som möjligt. Han har tränarerfarenheter från att träna lag på hög nivå och är bra som utbildare, vilket är viktigt för våra yngre spelare.

Magnussons kontrakt gäller från och med måndagen den 15 oktober.

Fakta: Tidigare uppdrag Gudmundur Magnusson

Tidaholms G&IF

Skövde AIK

Tibro AIK

Ljungskile

Tenhults IF

Skövde AIK ..

Fakta: Tidigare uppdrag Gudmundur Magnusson

Tidaholms G&IF

Skövde AIK

Tibro AIK

Ljungskile

Tenhults IF

Skövde AIK – U

Skövde AIK

Tidaholms G&IF

Skövde KIK

Annons