Hälsocenter i Tidaholm tillhör en av 70-80 klubbar som är anslutna till CMS och var en av fem klubbar som var nominerade till Årets klubb 2017. Vinnaren utsågs under lördagskvällen på AMT-mässan i Västerås. AMT står för Advanced Management Training.

– Jag hade inga större förhoppning att få priset utan trodde personligen att Västerås skulle vinna som utvecklat och gjort en jättearena med löparbana och dessutom har 3 500 medlemmar, säger Bibban Steen.

Rekord efter rekord

Men när Viking Bergström, "guru" inom CMS, gick fram och läste upp motiveringen började delegationen från Tidaholm förstå vartåt det lutade.

–Det är nytt rekord. Aldrig har jag under mina år som konsult sett en klubb med sådant järngrepp lyckats behålla sina kunder. Rekord efter rekord, månad efter månad visar att det inte varit en tillfällighet.

Gymägarna Bibban och Torbjörn Steen och instruktörerna Anna-Lena Josefsson och Malin Johansson kunde gå upp och motta utmärkelsen.

Bibban hade även anmält sin fastanställda personal Malin Johansson, Anna-Karin Johansson och Anna-Lena Josefsson i klassen Årets personal 2017 och Hälsocenter kammade även hem detta pris. Snacka om glädje i Tidaholmslägret!

– I dag (måndag) bjuder vi alla som tränar på tårta för att fira lite extra.

Varför tror ni att priset hamnade i Tidaholm?

– Vi är bra på att se våra medlemmar. Har man inte varit och tränat på ett tag hör vi av oss och kollar läget. Det är viktigt att arbeta aktivt. Vårt samarbete med CMS är också väldigt viktigt. Vi har kontakt varannan vecka och vi använder oss också av deras utbildningar, säger Bibban Steen.

Annons

– Långsiktighet och trivsamhet är också viktigt, menar Anna-Lena Josefsson.

Medlemmarna spelar en viktig roll förstås.

– Utan dem hade vi inte fått någon utmärkelse. Tillsammans med dem diskuterar vi om det behövs en ny maskin eller vad som efterfrågas i övrigt. Vår målgrupp är vanliga motionärer. I dag har vi ett åldersspann från elva år upp till 90 år.

Årets personal 2017 är också en hedersam utmärkelse, kommentar?

– Anna-Karin och Anna-Lena har fått vår PT-verksamhet att växa genom PT-teampass. Må Bra-passen har också gett effekt. Malin är instruktör och medlemsrådgivare. Hon har återkopplingen med medlemmarna vilket också har stor effekt för att medlemmarna stannar och tränar hos oss.

Anna-Lena Josefsson, Torbjörn och Bibban Steen och Malin Johansson strålade av glädje när det stod klart att Hälsocenter utsetts till Årets klubb 2017 inom CMS.
Foto: Privat
Under måndagen bjöds medlemmarna på Hälsocenter på tårta.