För ett par veckor sedan gick 28-årige Emil Andersson ut på Twitter och sökte en ny, utländsk klubb.

- Jag känner att det är nu eller aldrig. Har sett de flesta hallarna i södra Sverige nu och vill uppleva en ny kultur. Jag har spelat med tjecker, slovaker, finländare och amerikanare och man märker på dem hur det är att komma till en ny miljö. Det hade varit kul att testa, sa Andersson då.

I veckan blev det också klart med en flytt till franska Chambéry.

- Jag skrev på kontraktet i dag, säger Emil. Det ska bli roligt och spännande.

Chambéry ligger nära gränsen till Schweiz och Italien. Staden befolkas av knappt 60 000 invånare och ishockeylaget består av spelare från i huvudsak Frankrike och Kanada.

Maxgränsen för antalet utländska spelare är fem och en av de platserna kommer Emil Andersson att fylla upp.

Trots intresse från klubbar i svenska division 1, 2 och 3 valde Emil till slut att testa sina vingar i ett helt annat land.

- Det har gått ganska fort. Vi började prata redan på påskafton och sen har vi pratat fram och tillbaka. När jag väl skulle bestämma mig fick jag lite beslutsångest, det är ändå ett stort kliv att ta. Till slut kände jag att jag faktiskt bara lever en gång och ska man testa något så är det väl dags nu.

Förutom den sportsliga omställningen kommer det också bli mycket nytt på det privata planet. Först och främst måste Andersson lära sig franska. Klubben kommer inledningsvis att skicka honom på kurser.

- Jag var inte den bästa eleven i skolan, men nu får jag försöka ta åt mig. Jag läste spanska några månader men läraren tyckte att jag var för dålig, säger 28-åringen.

Kan du någon franska överhuvudtaget?

- Jag kan ungefär tack och goddag, skrattar han.

Kontraktet med klubben sträcker sig över kommande säsong och för att livnära sig kommer Andersson att jobba vid sidan av samtidigt som han ska träna ett ungdomslag tre timmar i veckan.

Därmed blir det alltså inget spel i Tidaholms HF kommande säsong. Men Emil Andersson ser fram emot att se klubben utvecklas under ledning av Anders Spaak.

- Det kan bli intressant. Rom byggdes inte på en dag, det tar tid att bygga upp en förening. Men Spaak är en duktig ledare och vet vad han vill. Får han som han vill kommer THF bli en ännu bättre förening framöver.