David Gillek kliver nu in som assisterande tränare till Andreas Elf. Ansvarsområdet blir det offensiva spelet.

Johan Kihlblom fortsätter som assisterande tränare med ansvar för det defensiva spelet. I samma veva står det klart att Emil Lindkvist byter roll, från assisterande tränare till målvaktstränare.

– Det kändes helt rätt att tacka ja till detta när jag fick frågan av sportgruppen. Det är ett stort förtroende och det känns jättekul, jag är verkligen taggad för det här nya uppdraget. Sista delen av spelarkarriären kände jag att jag ville bli tränare, så det här blir perfekt, säger David Gillek till JP-sporten.

Vad var det med tränarbiten som lockade dig?

– Jag har under åren samlat på mig många idéer som jag känner att jag vill testa och jobba med som tränare. Sedan är det den där processen med att utveckla ett lag och vinna matcher.

Kan det bli svårt att coacha spelarna du precis har spelat med?

– Jag tror inte det, men det var ju bara några månader sedan jag spelade med dem så det är klart att det kommer att bli en omställning. Det skiljer ändå några år på mig och många av de andra och jag tror att det underlättar att vi inte umgås privat särskilt mycket.

Mullsjös sportchef Jesper Axell är nöjd över den senaste rekryteringen.

Annons

– Jag är oerhört tacksam över att vi lyckats engagera David i föreningen även efter spelarkarriären. Han har god kunskap, ett stort MAIS-hjärta och en vinnarmentalitet. Men framför allt kommer Gillek bidra med ny energi från ledarhåll. Kontraktet sträcker sig över en säsong men vår plan är betydligt längre än så, säger Axell i ett pressmeddelande från SSL-klubben.

Relaterat: Mullsjö-profilen talar ut om beskedet: Därför slutar jag

35-årige David Gillek hade en mycket framgångsrik karriär som spelare, en karriär som tog slut för en månad sedan då han meddelade att klubban skulle läggas på hyllan.

– Jag är stolt över att jag har levererat bra under nästan alla säsonger i alla klubbar jag har varit i. Jag har ändå varit en toppspelare i fyra klubbar och gjort det bra i 15 år. Det är jag nöjd med. Det känns också stort att få avsluta karriären i min moderklubb där allt en gång startade, sa han till JP-sporten då.

Förutom Mullsjö AIS representerade Gillek AIK, JIK och Helsingborg som spelare. Han gjorde också 39 A-landskamper för Sverige och var de senaste säsongerna lagkapten för Mullsjö AIS.

Assisterande tränaren Gillek kommer att coacha Mullsjö tillsammans med Johan Kihlblom (närmast) och huvudtränaren Andreas Elf (mitten).
Foto: Robert Eriksson
Relaterat: ”Fick ett rapp över smalbenen”