Från början bokade Ticket Skövde, som höll i resekvällen, Freja i Kulturhuset. Lokalen rymmer 100 personer, men de märkte snart att intresset var större än så.

— Redan innan vi börjat annonsera om resekvällen fick vi så mycket respons, vi fick snabbt 200 anmälningar. Det kan vi inte säga nej tack till, så då fick vi veta att Stadsteatern var ledig denna kväll och bokade den istället, säger Anna Johansson, säljchef på Ticket i Skövde.

Över 400 personer kom till resekvällen och sittplatserna i Stadsteatern var i stort sett slut. Under kvällen presenterade reseleverantörerna Swanson's, Royal Caribbean och TUI rundturer i USA, kryssningar och charterresor.

Enligt Ticket är det de typer av resor som bokas mest just nu, särskilt för de som planerar en resa i vinter.

— Det alltid mycket USA, men även många som bokar kryssningar i Karibien och Medelhavet, säger Anneli Pettersson, resesäljare på Ticket.

Annons

Inför vintern är det också många som bokar charterresor, främst till Kanarieöarna men även Thailand börjar bli populärt på nytt.

— Idag har vi bokat Thailandsresor hela dagen, det är populärt på vintersäsongen. Många har också redan nu börjat titta på nästa sommar och väljer charterresor till Mallorca och Grekland. Men även Italien, Portugal och Krotatien efterfrågas, säger Anna Johansson.

Att USA är särskilt populärt just nu beror bland annat på att dollarkursen är låg, vilket gör att resorna också gått ner i pris.

— 2018 kan bli ett riktigt Amerikaår, sade Boye Jonsson från Swanson's som var en av de som presenterade resor under kvällen.

Hans resetips i USA är att främst fokusera på kusterna, där det finns både storstadsliv i New York, San Fransisco och Los Angeles, vacker och varierande natur i nationalparker som Grand Canyon och många av de stora turistmålen som Hollywood, Las Vegas, ständerna i Miami och nöjesparkerna i exempelvis Orlando. I mitten av USA är det enligt honom mest platt och majsfält.

— Hawaii är ett resmål som går upp och ner och nu är det på tapeten igen. Tipset är att kombinera det med en resa på Västkusten, för annars blir det väldigt lång flygresa och stor tidsskillnad, säger Boye Jonsson.

Men alla vill kanske inte följa strömmen när de bokar resor. Då rekommenderar Ticket till exempel en rundresa i Sydafrika eller Australien.