I lördags var det teater och workshops för barn i Bibliotekshuset. Helen Hansson och Hans Brorsson från Masthuggsteatern gav föreställningen - Hemulen som älskade tystnad. Det är en berättelse om Hemulens liv på släktens tivoli. Han arbetar hela dagarna omgiven av folk och ljud. Egentligen längtar han efter den stora underbara tysta ensamheten. När tivolit förstörs av ett ihållande regn får Hemulen äntligen gå i pension och börja ett nytt eget liv i farmoderns gamla övergivna park.

I parken är det befriande tyst och Hemulen trivs. Men snart knackar de små homsorna på: De har räddat en del av de söndertrasade sakerna från nöjesfältet och hoppas nu att Hemulen ska bygga upp alltsammans igen...

Barnen fick bidra

Annons

Innan föreställningen fick barnen vara med i en workshop. Skådespelarna hade med sig en inspelningsmaskin där barnen fick vara med och interagera.

— De fick spela in olika ljud som sedan var med i föreställningen. Barnen fick låta som vinden i ett träd, som en popcornmaskin och sedan fick de skrika det högsta de kunde för, precis som om de åkte karusell. Deras ljud var sedan med i föreställningen, berättar Renée Leandersson.

Skådespelarna var proffsiga och lät inte lite teknikstrul påverka. Barnen fick också gå upp på scenen och träda in i tystnadens park.

Nästa evenemang på stadsbiblioteket blir på sportlovet då det blir filmvisning för olika åldrar, pysselverkstad och teater.