"Imorgon lördag (17/3) träffas de goda vännerna Artur Hulu, Jan Olsson, David Johansson och Viktor Blomqvist hemma hos Viktor på Alströmersgatan 1 för att umgås, spela Warhammer: Age of Sigmar, dra skämt och äta hamburgare. Med anledning av detta bjuder vi in media kl 13.30. Pressfika finns i egenskap av Coca-cola och chips - givet att Jan inte ätit upp alla chips än."

Så stod det att läsa i en pressinbjudan som kom till redaktionen förra veckan.

– Förmodligen historiens märkligaste pressinbjudan, hävdar nyhetschefen Börje Andersson, som ändå har en minst sagt ansenlig och mångårig erfarenhet av tidningsarbete.

Bakom inbjudan står kamraterna Artur Hulu, Jan Olsson, David Johansson och Viktor Blomqvist som har ett gemensamt intresse i medeltiden.

Annons

– Vi är fyra goda vänner och lajvare som träffades under medeltidsveckan i Visby. Dessvärre bor vi ju utspridda i Sverige, säger Artur Hulu.

Några gånger om året brukar de träffas för att spela Warhammer, Age of Sigmar. Ett sorts krigsspel där man flyttar olika miniatyrmodeller. Denna gång skulle man träffas hemma hos Viktor som bor i Skövde och då föddes idén till att bjuda in pressen.

– Vi skickade ut pressinbjudan till SVT, TV4 och de båda lokaltidningarna, Skövde Nyheter och den andra, vad den nu heter.

– Det var ingen som kom. Fast det hade vi inte räknat med egentligen. Det var ju bara ett skämt, säger Artur Hulu.

Spelandet pågick under fredag och lördag och försiggick under glatt samspråk och idogt intag av hamburgare.

Hur gick spelet?

– Jag vann, så det gick bra, säger Artur Hulu och berättar att nästa träff blir i maj.

– Vi skickar nog ut en pressinbjudan då också, så får vi se om någon kommer den gången.