Det visar en ny undersökning av TNS SIFO på uppdrag av Resia. Även Danmark är ett hett resmål bland svenskarna och Grekland och Italien ligger också högt upp på topplistan. Enligt bokningsstatistik från Resia är Grekland det mest populära resmålen under juni till augusti.

Hit reser vi

Hit reser svenskarna i sommar (bokningsstatistik Resia 1/6-31/8, online och i butik):

..

Hit reser vi

Hit reser svenskarna i sommar (bokningsstatistik Resia 1/6-31/8, online och i butik):

1) Grekland

2) Spanien

3) Kroatien

4) USA

5) Italien

6) Cypern

7) Storbritannien

8) Tyskland

9) Turkiet

10) Frankrike

– Både Spanien och Grekland är svåra att konkurrera ut när det gäller sol och bad, plus att båda länderna upplevs som trygga resmål. Mallorca, Kreta och Rhodos är resmålen som det är hårdast tryck på just nu. Spanien har vunnit på Turkiets tapp, även om resmålet fortfarande finns med på vår topplista och faktiskt har en ökning jämfört med i fjol, säger Bodil Sörman, resebyråchef på Resia i Lidköping och Skövde.

Enligt undersökningen från TNS SIFO är det 12 procent av svenskarna som inte har bestämt sig för om de ska resa än. Traditionellt sett har vädret under midsommarhelgen varit avgörande för många och dåligt väder då brukar sätta fart på sista minuten-resorna. På Resias topplista över de hittills mest sålda resorna för perioden 1 juni till den 31 augusti är Grekland i topp, följt av Spanien och Kroatien.