Jag har inte varit med i kommunpolitiken under de senaste tjugo åren men vågar ändå påstå att det är bra, när Moderaterna nu presenterar sina förslag till alternativ, när det gäller Tidaholms framtid, ekonomiskt och även i största allmänhet. Förslaget gäller ju lite mera än bara budgetkommentarer. Dessutom har mycket aktualiserats sedan budgeten utarbetades. Landets ekonomi går en svår tid till mötes, arbetslösheten är den högsta på flera år, vilket också påverkar vår kommun och Marbodals eventuella flytt till Jönköping var och är ett chockbesked.

Anna-Karin tar också direkt avstånd från förslaget att diskutera antalet anställda, utom i vården och skolan. Detta innebär "ett ifrågasättande av våra anställda". Det håller jag inte med om, inte heller att det är fel att "den typen av frågor förs i media." Det betyder i så fall att detta inte skall diskuteras offentligt utan enbart i slutna rum utan insyn från allmänheten.

Jag har många års erfarenhet av personalfrågor i olika sammanhang. I vår kommun har jag också regelbunden kontakt med många anställda på olika nivåer, som gör ett mycket bra jobb. Att diskutera deras jobb idag och i framtiden måste vara en viktig fråga för varje arbetsgivare och absolut inget hot. Dessutom kommer oppositionen i riksdagen att fatta beslut om mera pengar till kommunerna, vilket borde glädja oss i Tidaholms kommun.

Annons

Lars Hjertén