Att Sara Anteryd under fjolårssäsongen krossade poängrekordet i division 1 kan inte ha undgått någon. På de 18 seriematcherna hann Anteryd komma upp i sensationella 74 poäng - 26 mål och 48 assist. Tvåan i poängligan, dåvarande klubbkompisen Linn Johansson, nådde hälften så många poäng, 37 stycken. Lägger man ihop målen och de målgivande passningarna var Anteryd direkt inblandad i 70 procent av Fröjereds totala målskörd på 105 fullträffar.

"Det är en lagsport"

Annons

I veckan publicerade Västergötlands Innebandyförbund årets mottagare av priset som "årets spelare" - föga förvånande fick Anteryd utmärkelsen på damsidan. På herrsidan gick det till David Gillek i Mullsjö AIS.

— Jag visste faktiskt inte om det innan du sa det... men det känns givetvis rätt roligt, det gör det. Jag tycker väl att det fanns ganska många spelare som kunde ha fått det här priset. Jag är både nöjd och missnöjd med fjolåret, det var ett okej år. Jag var ju i bättre form än på länge men samtidigt kunde jag nog ha gjort några fler mål och på så vis hjälpt till att avgöra lite fler matcher, säger Sara Anteryd.

Är det sporrande att få priset?

— Ja, alltså det är ju roligt att få det. Men innebandy är en lagsport, då känns det inte riktigt rätt att bara peka ut en enskild spelare. Jag är egentligen lite emot det där, jag kan ju inte spela på egen hand utan är alltid en del av ett lag. När jag tittar tillbaka på en viss säsong så är det inte min personliga poängskörd som jag minns, det är vilken placering som vi i Fröjereds IF slutade på just det året.