Judith Friman, BK Höglandet, bowling

Motivering: I början av april mästerskapsdebuterade 17-åringen från Tidaholm på Junior-EM i Ålborg. Och det blev en bra debut. Judith vann först en bronsmedalj i dubbel tillsammans med Hanna Engberg och sedan blev det en ny tredjeplats för tidaholmaren som ingick i det fyramannalag som tog sig hela vägen fram till semifinal. – Jag är helt okej nöjd. Jag tycker jag gör ett bra EM samtidigt som jag hade hoppats på medaljer av ädlare valör.

Alicia Svensson, Fröjereds IF, innebandy

Motivering: Fröjereds IF har producerat flera duktiga innebandyspelare, Alicia Svensson tillhör de allra bästa. I maj blev Sveriges U19-landslag världsmästare och Alicia fick lyfta pokalen och åka hem med en guldmedalj runt halsen efter att Sverige besegrat Finland med 7–2 i finalen. Sverige förlorade inte en enda match på vägen fram till guldet och Alicia bokfördes för två mål och fem assist. – Det har varit jättehäftigt att få vara med. En upplevelse jag aldrig kommer glömma.

Sören Rehn, Tidaholms Pistolskytteklubb, pistolskytte

Motivering: Tidaholms Pistolskytteklubb är en framgångsrik förening som vunnit hinkvis med medaljer på SM. 2018 gick SM i pistolskytte i Skövde. Och TPSK vann nya medaljer. I klassen militär snabbmatch för veteraner yngre var Sören Rehn näst bäst av 25 skyttar och tog ett silver efter att bara ha blivit slagen av Torben Rundqvist från Vårgårda. Än bättre gick det för Sören i fältskyttet för veteraner där han vann den 53 man starka klassen före Åke Nordin från FOK Borås och Sven-Erik Nilsson från Kullens PSK. Under året hann Sören Rehn också med att sätta svenskt rekord i samband med kretsmästerskapet i Skövde i klassen militär snabbmatch för veteraner yngre.

Annons

IFK Tidaholm, fotboll

Motivering: 2018 år började bra för IFK Tidaholm med 3–0 hemma mot IFK Skövde. Och sedan rullade det på, med några få hack på vägen. Kamraterna blev tvåa i division 3 mellersta Götaland efter Lidköpings FK. För att ta sig upp i division 2 behövde IFK vinna två kvalsteg. I det första kvalet ställdes de blåvita mot forna storheten Västra Frölunda. IFK vann enkelt hemma på Tidavallen och tog sig till två avgörande matcher mot Skoftebyn från Trollhättan. Även där var Tidaholmskamraterna det starkare laget och Dennis Bergström, IFK:s bäste målskytt genom tiderna, fick avsluta sin karriär med att göra tre mål och ta upp sitt lag i tvåan. – Jag kunde inte ha önskat mig en bättre avslutning, sa Bergström.

Emil Forslund, Brynäs IF, ishockey

Motivering: Sedan säsongen 1975/1976 har Sveriges högsta serie i ishockey spelats. Serien har både kallats Elitserien och SHL, men oavsett vad den hetat har ingen tidaholmare spelat där. Inte förrän i vinter. Tidaholmaren Emil Forslunds väg till högsta serien har gått via Skövde IK, Leksands IF och Tingsryds AIF. Inför säsongen fick han kontrakt med Brynäs IF. Forslund spelade 52 matcher för Brynäs och stod för 15 poäng (9+6) under vintern. – Nu är jag proffs på riktigt. I allsvenskan finns ju inte de stora pengarna, så där jag jobbade jag vid sidan om hockeyn. Men nu i Brynäs kan man satsa fullt ut på bara ishockeyn. Nu är det alltid två pass om dagen, ett is- och ett fyspass, så vi tränar mer än vad jag gjorde i Tingsryd, sa Emil till tidningen i februari.

Möt de nominerade, en och en, här på VB under sommaren.