– I dag gör vi en bättre insats än tidigare i år. Men jag är inte helt nöjd med vårt passningsspel, där måste vi bli bättre för att eliminera onödiga omställningar, kommenterar IFK-tränaren Magnus Henriksson på klubbens hemsida.

Han ville efteråt plussa lite extra för nyförvärven Filip Garmenius och Carl Gustavsson.

Max Falk gjorde 1–0, en individuell prestation där han tog ned bollen i boxen och avslutade kliniskt. Carl Gustavsson blev sedan nedriven och domaren dömde straff, som Florent Rushiti satte.

IFK spelar på nytt nästa lördag, återigen hemma mot division 2-motstånd, nämligen Husqvarna FF.

***

Efter tre oavgjorda tog Ekedalen i fredags kväll sin första seger för året – 4–1 (2–1) i träningsmatchen mot Mullsjö IF på Tidavallen. Emil Sand spräckte sin egen målnolla för säsongen, och inte nog med det – han satte fullträffar. Lägg därtill ett straffmål av Björn Persson.

– Jag tycker det var ett fall framåt, men vi ska spetsa till oss ännu mer innan vi börjar serien. Spelmässigt så rullar vi boll stundtals riktigt bra, och bakåt släpper vi inte till mycket, vilket känns tryggt, kommenterar ESK-tränaren Peder Jansson på klubbens hemsida.

Annons

***

Tidaholms G&IF skulle i helgen ha mött Kinna IF, som dock lämnade återbud för ett tag sedan. På tisdag möts TG&IF och Ekedalen i en träningsmatch.

MISSA INTE – HELGLÄSNING: Fotbollen blev en räddning för Peter efter familjetragedin