Fotbollsklubbarna får inte ha sina planer i fred från sabotörer. På kort tid har fordon sladdat djupa spår såväl på Nyborg som "Korpaplan".

– Jag tycker att det händer titt som tätt och det hjälper inte att vi placerar ut betongsuggor. Bilburen ungdom tar sig in på "Korpaplan" ändå. Vi har återställt igen med det är sorgligt att det ska behövas, säger Jan Antonsson i IFK Tidaholm.

Nedskräpning är också ett problem som drabbar Kamratföreningen.

– Stora ungdomsgäng festar på parkeringen utanför vår anläggning varje helg och lämnar ölburkar och annat skräp efter sig. Finns det ingen polis som kan kontrollera vad som händer nattetid, ifrågasätter han.

På Nyborg inträffade skadegörelsen i början av veckan. Avspärrningen hade forcerats och fordon har sladdat runt på gräsytorna.

– Vi får använda ett antal timmar för att återställa och eftersom det är fullt pågående säsong kan vi inte så i gräsfrön. Dels ökar risken för våra spelare att stuka sig när det blir ojämnheter i planen, dels har vaktmästarna annat att göra än att laga skador efter skadegörelse, menar Per Danielsson.

För IFK:s del används "Korpaplan" flitigt för niomannaspel. Giffarna har både senior- och juniorfotboll igång på Nyborg.