Efter storsegern mot Guif, 31–19, var det dags för toppmöte för IFK Skövde när HK Malmö gästade Arena Skövde under onsdagskvällen. Och IFK som minst sagt imponerat så här långt i handbollsligan, skulle fortsätta på inslagen väg.

Efter Drygt 15 minuter stod det 11–6 på resultattavlan. IFK spelade starkt defensivt och bjöd inte Malmö på många centimeter på banan. Samtidigt hade bortalaget problem att hitta rytmen och stod för flera tekniska fel i den första halvleken.

När halvtidsvisslan ljöd stod det 20–13 och bland de mest framstående var en som kanske har fått stå tillbaka lite inledningsvis av serien, Jack Thurin. Stortalangen visade upp ett majestätiskt skytte och landade på fyra kassar de första 30 minuterna.

Målvakten Håvard Åsheim bibehöll sin starka form från de senaste två matcherna och bidrog med fina parader.

– De första 40-45 minuterna så är det... Det är dumt att överanvända ordet perfekt, det ska man inte göra för ofta. Vi möter faktiskt ett bra lag och både försvar- och anfallsspel är bra, säger IFK:s tränare Jonas Wille.

Jonas Wille, tränare IFK Skövde.
Foto: Alexander Olausson

I den andra halvleken var det inget tal om att slå av på takten för Blåvitt. Hemmlaget öste på med initiativ- och fantasirik handboll.

Malmö hade det jobbigt.

Annons

LÄS MER: Thurins målkavalkad: ”Skönt både för mig och laget”

Sju måls skillnad blev tio på sex minuter och feststämningen som infann sig efter första akten fortskred.

IFK hade sedan inga bekymmer med att ta hem den här matchen. Hemmalaget defilerade in till slutsignal och vann med 35–29.

Jonas Wille var särskilt nöjd med att lagets bredd visade upp sig från sin bästa sida.

– Vi byter ut Kristian (Svensson) till exempel som gör det bra, men så kommer en liten jävel (Jack Thurin) in och gör det lika bra. Jacob Larsen kommer in och levererar. De (spelarna) bara fortsätter. Vi är som ett godståg.

Nästa match för IFK Skövde är borta mot Ystads IF den 14 oktober.

1979 personer hade tagit sig till Arena Skövde och matchen mellan IFK Skövde och HK Malmö.
Foto: Alexander Olausson

MATCHFAKTA: IFK Skövde–HK Malmö 35–29 (20–13)

Målskyttar, IFK Skövde: Richard Hanisch 7, Christopher Hedberg 6, Kristian Svensson 5, Jach Thurin 5, Rasmus Wremer 4, Adam Samuelsson 2, Matias Helt Jepsen 2, Rex Blom.

Publik: 1979