Båtmässan i Göteborg i februari blir premiärernas mässa. Mässhallarna kommer fyllas med många helt nya båtar som aldrig visats för konsumenter tidigare. Det framgår av ett pressmeddelande från Svenska mässan i Göteborg.

Annons

Hela fem av dessa premiärbåtar som visas kommer från Skaraborg, kanske inte den del av Sverige som vi förknippar med båtbyggeri. Greatline Boats från Skövde kommer premiärvisa sin nya modell 315 DC och även två versioner av helt nya 230 WA. Från Micore i Lidköping kommer i mässmontern att visas nya 460 Fishing och 460 Flexibel.

Greatline Boats startades för mer än 10 år sedan av båtbyggarentusiasten Lars Tengberg som inspirerades av det skummande och krävande havet utanför Bohusläns klippor. Att bygga båtar som passade i denna miljö där Lars tillbringade sin barn- och ungdoms år blev företagets passion. Båten byggs helt och hållet i Skaraborg.

Greatline 315 DC är företagets nya flaggskepp. Greatline 230 WA som visas på Båtmässan i två olika utförande är en öppen som även den är byggd enligt företagets filosofi.

Micore är ett familjeföretag som startades 1979 av Göte Gustavsson. I dag drivs företaget av Götes barn Malin och Peter. I de nya fabrikslokalerna vid Vänerns strand i Lidköping byggs nu runt 300 båtar per år. Just nu pågår arbetet med att färdigställa Micore 460 Fishing en båt specialdesignad för sportfiskare. Micore 460 Flexibel är precis som namnet indikerar en båt där kunden kan påverka båtens slutliga utseende. Målgrupp för denna båt är de som vill ha en båt som passar för olika fritidsintressen som sportfiske men även för den som bara vill ut och njuta av den marina miljön.