Krister Rohman, en kunnig, lugn och värdig representant i lokalpolitiken manade till eftertanke i fullmäktige och oroade sig för att en ung politiker valde att avgå efter att ha fattat egna beslut som inte gillades av S och V.

Den information jag har i ärendet är den som delges i VB. Inget annat.

Nu har två S-politiker och två V-politiker vänt sig emot Rohmans synpunkter och sättet som han reagerade på och anklagar Rohman för att inte i demokratisk ordning debatterat avhoppet.

Ursäkta, men avhoppet skedde väl efter en eller flera debatter i ärendet som handlade om Fröjereds skola och förskolan Linblomman. Räcker inte det. Att MP:s Anna Wik valde att lämna uppdraget i BUN och rösta till fördel för nämnda skolor var troligen efter hennes övertygelse. Hårdsmält beslut tydligen. Ve och fasa att ha personliga åsikter som jag tror är demokrati.

I dessa spartider skall man rösta som majoriteten, då kan man gå vidare med tidigare planer på var kommunens barn och ungdomar skall placeras i dagis och skolor. Men när demokratiska beslut är tagna efter debatten får man tänka om och inse att demokratins röster avgör.

Ta av er offerkoftan